Skip to main content

Συνέντευξη στον Γιάννη Βερμισσώ

“Είμαστε ανοικτοί σε κάθε ασφαλιστικό διαμεσολαβητή που θέλει να αναβαθμίσει τη δουλειά του» αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων FinancialPlanners κ. Κώστας Τριανταφύλλου. Τονίζει πως ο κάθε επαγγελματίας μπορεί να μάθει τα βήματα του financial planning, ώστε να απογειώσει την καριέρα του, και προσδιορίζει πώς ο διαμεσολαβητής μέσω της μεθοδολογίας του Financial Planning, μπορεί να προσβλέπει σε διασταυρούμενες πωλήσεις, οι οποίες θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην επαγγελματική του εξέλιξη και τη βελτίωση των εισοδημάτων του.

Πως θα προσδιορίζατε το Financial Planning;  

Ως μια μέθοδο δοκιμασμένη που συμβάλλει στην ανάπτυξη της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και ευρύτερα της αγοράς ιδιωτικής ασφάλισης.  Δεν αποτελεί  προϊόν ούτε τρόπο πώλησης. Πρόκειται για μια μεθοδολογία. Οδηγεί τον διαμεσολαβητή, τον ασφαλιστικό σύμβουλο, να ακολουθεί μια συγκεκριμένη προσέγγιση εντοπισμού  αναγκών. Έτσι  επιτυγχάνει την ενημέρωση  του πελάτη για την οικονομική του θέση.  Έχει τη δυνατότητα να εντοπίσει τις  ανάγκες και μέσα από μελέτη να προσδιορίσει τις πιθανές λύσεις που καλύπτουν κάθε ενδιαφερόμενο να ασφαλιστεί.

Έχει αποδειχθεί στην πράξη η χρησιμότητα, και το αποτέλεσμα του Financial Planning;

Από το 1960 που ξεκίνησε να λειτουργεί στην Αμερική και την Ευρώπη και από το 1995 που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα έχει πολύ καλά αποτελέσματα. Το σημαντικό είναι  η μέσω αυτού μετάβαση  από την προϊοντική στην συμβουλευτική πώληση. Έτσι σε μια εποχή που ο ανταγωνισμός έχει εστιάσει και ανταγωνίζεται για το «φθηνότερο», εμείς πρεσβεύουμε ότι παρέχουμε το καλύτερο και όχι το τιμολογιακά χαμηλότερο.

Μπορεί ο κάθε διαμεσολαβητής να γίνει financial planner;

Εφόσον θέλει να λειτουργήσει με τον συγκεκριμένο τρόπο που προανέφερα, τότε ναι. Από όποια βαθμίδα και αν προέρχεται με την κατάλληλη εμπειρία και καθοδήγηση μπορεί να  ενταχθεί στο Financial Planning.

Είναι δύσκολο να το αξιοποιήσει; Χρειάζεται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες;

Θέληση χρειάζεται και αγάπη για το επάγγελμα και τίποτε δεν είναι δύσκολο. Το κίνητρο είναι να θέλεις να βοηθήσεις τους ανθρώπους που έχεις απέναντί σου, με επαγγελματισμό και  ποιότητα.

Πόσοι το έχουν πιστέψει έως σήμερα στην ελληνική αγορά;

Η Ένωσή μας ιδρύθηκε  το 2010 και  αυτή τη στιγμή αριθμεί περισσότερα από 150 μέλη. Στόχος μας είναι διαμέσου της ευρωπαϊκής πιστοποίησης και του λογισμικού να έχουμε κοντά μας, να κερδίσουμε τους επαγγελματίες   και γιατί όχι  την πλειονότητα των συναδέλφων μας.

Το λογισμικό που χρησιμοποιείτε και παρουσιάσατε προσφάτως τι είναι;

Είναι  εργαλείο δουλειάς. Με αυτό ο κάθε σύμβουλος θα μπορεί να δημιουργήσει  μια μελέτη, μέσω της οποίας θα είναι σε θέση  να καταδείξει ποιες είναι οι ανάγκες, ποια η λύση που προτείνεται και πώς αυτή μπορεί να καλύψει ολιστικά τον πελάτη.

Σε πόσο καιρό μπορεί να γίνει κάποιος financial planner να αποκτήσει τον τίτλο;

Δεν είναι κάτι που γίνεται από την μια ημέρα στην άλλη. Χρειάζεται χρόνο. Θέλει εμπειρία. Τα μέλη μας έχουν πορεία στην αγορά. Βεβαίως μπορεί κάποιος να ξεκινήσει από την αρχή και να μάθει τα βήματα του financial planning, ώστε να απογειώσει την καριέρα του.

Πόσο χρόνο απαιτεί αυτή η διαδικασία.

Εξαρτάται από το πόσο εστιασμένος είναι κάποιος στην προσπάθειά του. Απαιτούνται σαφώς κάποιο διάστημα, ούτως ή άλλως στον χώρο μας η εκπαίδευση και η εξειδίκευση είναι συνεχής.

Ως εκπρόσωπος της  Ένωσης των Ελλήνων financial Planners ποιο είναι το μήνυμά σας προς την ασφαλιστική διαμεσολάβηση;

Να προσπαθήσει να διαφοροποιηθεί. Να φύγει από την ιδέα της προϊοντικής πώλησης  και να περάσει στο επίπεδο της συμβουλής, διότι αυτό μελλοντικά δημιουργεί ευχαριστημένους και πιστούς πελάτες. Ο  διαμεσολαβητής   μέσω της μεθοδολογίας του Financial Planning, μπορεί να προσβλέπει σε διασταυρούμενες πωλήσεις, οι οποίες θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην επαγγελματική του εξέλιξη και την βελτίωση των εισοδημάτων του.

Καλείτε τους διαμεσολαβητές να γίνουν μέλη στην Ένωσή σας;

Είμαστε ανοικτοί σε κάθε συνάδελφο – επαγγελματία, που στόχο έχει την  αναβάθμιση και εξέλιξη του επαγγέλματός του. Η Ένωση είναι έτοιμη να προσφέρει προς τον καθένα την γνώση για το financial planning και τον τρόπο να το αξιοποιήσει προς όφελός του.

Η σχέση σας με τα Σωματεία;

Είμαστε μια Ένωση ένας Οργανισμός μη κερδοσκοπικός , που δημιουργήθηκε από επαγγελματίες και απευθύνεται σε επαγγελματίες. Η σχέση μας είναι πολύ καλή με τους θεσμικούς φορείς και αναγνωρίζουμε την συμβολή τους στο επάγγελμα. Ανήκουμε σε αυτά τα Σωματεία και το έργο μας είναι προς την ίδια κατεύθυνση. Όλοι επιδιώκουμε τη διαρκή βελτίωση της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης προς όφελος των επαγγελματιών συναδέλφων, της ιδιωτικής ασφάλισης και της σωστής ασφάλισης του Έλληνα καταναλωτή.

Leave a Reply