Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου: Το Financial Planning είναι επένδυση για τον ασφαλιστή

Τα οφέλη του Financial Planning για τους επαγγελματίες ασφαλιστικούς συμβούλους αναδεικνύει σε συνέντευξη του στο NextDeal και τον Κωστή Σπύρου ο πρόεδρος  της HFPA κ. Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου λίγες μέρες πριν από την παρουσίαση, που θα γίνει την Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου, στα μέλη της HFPA (δείτε εδώ), αλλά και στην Ελληνική και Κυπριακή αγορά σε αποκλειστικότητα. Το λογισμικό Financial Planning θα δίνει στο σύμβουλο τη δυνατότητα να ετοιμάσει μία ολοκληρωμένη μελέτη και θα μπορεί να παρέχει ακόμη καλύτερες υπηρεσίες προς τον πελάτη του, τονίζει ο κ.Τριανταφύλλου.

Διαβάστε τη συνέντευξη:

Κ.Σ.: Στην προσεχή σας εκδήλωση, η HFPA, θα παρουσιάσει ένα λογισμικό για Financial Planning. Τι ακριβώς είναι αυτό;

Κ.Τ.: Καταρχάς θα ήθελα να πω δύο λόγια για το τι είναι το Financial Planning. Το Financial Planning  ΔΕΝ είναι τρόπος πώλησης ασφαλιστικών προϊόντων  είναι μια μεθοδολογία ολιστικής προσέγγισης που βοηθά τους επαγγελματίες ασφαλιστικούς συμβούλους να προσδιορίσουν με ακρίβεια τις ανάγκες, τους στόχους, τα όνειρα και τις επιθυμίες των πελατών τους και να χαράξουν την πορεία για την επίτευξη τους. Όπως είναι κατανοητό ήταν επιτακτική ανάγκη και ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της Ένωσης των Ελλήνων Financial Planners, κάθε σύμβουλος να έχει ένα εργαλείο με το οποίο θα μπορεί να το επιτύχει αυτό. Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο μεγάλη είναι η χαρά μας που έχουμε αυτό το εργαλείο δουλειάς και στις 31 Ιανουαρίου το παρουσιάζουμε στα μέλη μας αλλά και στην Ελληνική και Κυπριακή αγορά σε αποκλειστικότητα. Το λογισμικό Financial Planning θα δίνει στο σύμβουλο τη δυνατότητα να ετοιμάσει μία ολοκληρωμένη μελέτη και θα μπορεί να παρέχει ακόμη καλύτερες υπηρεσίες προς τον πελάτη του.

Κ.Σ.: Τι σας οδήγησε στην επιλογή του συγκεκριμένου λογισμικού της figlo;

Κ.Τ.: Εν πρώτοις να σημειωθεί ότι προηγήθηκε εκτεταμένη έρευνα αγοράς. Η πολυετής εμπειρία της συγκεκριμένης εταιρίας και η πολυπληθής ομάδα financial planners αλλά και εταιριών σε όλη την Ευρώπη που το χρησιμοποιούν ήδη με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακά αποτελέσματα, ήταν για μας ένα βασικό κριτήριο για την επιλογή. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέγεις μία εταιρία η οποία εξειδικεύεται σε αυτήν την αγορά και ήδη σύμβουλοι από 6 χώρες την εμπιστεύονται.

Όμως είχαμε την ευκαιρία επί 6 μήνες να “τεστάρουμε”, κατά πόσο το συγκεκριμένο λογισμικό ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του Έλληνα Financial Planner και στο επίπεδο των υπηρεσιών που θέλουμε να παρέχουμε στην Ελληνική κοινωνία.

Κ.Σ.: Γιατί ένας *ασφαλιστικός πράκτορας* ή *σύμβουλος* ή *financial advisor* να επενδύσει στην αγορά ενός τέτοιου λογισμικού;

Κ.Τ.: Χαίρομαι που κι εσείς το αποκαλείτε “επένδυση”, γιατί πράγματι πρόκειται ίσως για την πιο ουσιαστική επένδυση που μπορεί να κάνει την διαφορά για έναν επαγγελματία σύμβουλο.

Σε μια εποχή που λόγω και της κρίσης όλοι ανταγωνίζονται για το φθηνότερο, εμείς ερχόμαστε να προσφέρουμε το “καλύτερο”, την ιδανική λύση σε αυτά που ζητά ο πελάτης μας. Το γεγονός ότι ο σύμβουλος θα έχει δημιουργήσει μία εξατομικευμένη μελέτη για τον υποψήφιο πελάτη του, θα τον διαφοροποιεί στην ασφαλιστική αγορά και όχι μόνο θα του δίνει την προοπτική τόσο για cross selling όσο και για up selling, αλλά θα οδηγεί στην δημιουργία ενός ικανοποιημένου πελάτη, που θα είναι πιστός δίπλα του και πηγή συστάσεων για πολλά χρόνια.

Κ.Σ.: Ποιά είναι τα οφέλη ενός τέτοιου εργαλείου για τον πελάτη σας;

Κ.Τ.: Μέσα από την μεθοδολογία του Financial Planning και με την χρήση ενός εξειδικευμένου εργαλείου, όπως το συγκεκριμένο λογισμικό, ο πελάτης θα έχει την δυνατότητα αρχικά να γνωρίζει ποια είναι η παρούσα οικονομική του θέση και στην συνέχεια με την βοήθεια του συμβούλου του να προγραμματίσει αλλά και να επιτύχει όλους τους οικονομικούς  στόχους που έχει θέσει στην ζωή του.

Αν κάποιος μπορεί να γνωρίζει τους οικονομικούς κινδύνους από τους οποίους απειλείται και επηρεάζεται η επίτευξη των στόχων του, αλλά παράλληλα και πως να προστατεύεται από αυτούς, δεν πιστεύετε πως θα έχει ένα καλύτερο και πιο ήρεμο αύριο;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *