Skip to main content

Ενδιαφέρουσες ειδήσεις μοιράστηκε η Ένωση Financial Planners Ελλάδας (HFPA), με αφορμή την κοπή της καθιερωμένης πρωτοχρονιάτικης πίτας, στις 19 Φεβρουαρίου 2020, στον όμορφο χώρο της σχολής τουριστικών επαγγελμάτων και υψηλής γαστρονομίας Le Monde.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, πέρα από τις δράσεις των Ελλήνων Financial Planners, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τρεις ομιλίες που, αν και εκ πρώτης όψεως έμοιαζαν μάλλον ασύνδετες με το χρηματοασφαλιστικό επάγγελμα, συνδέθηκαν απόλυτα με έναν από τους βασικούς στόχους του financial planning, το wellbeing, και κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον.

Στον… αέρα το νέο site της HFPA

Με μοντέρνο σχεδιασμό, το www.hfpa.gr δίνει πολλές πληροφορίες για το τι είναι και πώς λειτουργεί το financial planning, ποια οφέλη προσφέρει στους επαγγελματίες που το υιοθετούν και στους πελάτες τους, ποιους κώδικες ηθικής και δεοντολογίας οφείλει να ακολουθεί ένας financial planner, ποιοι μπορούν να γίνουν μέλη, αλλά και ποιοι είναι μέλη της Ένωσης (με φωτογραφία και σύντομο βιογραφικό τους), κ.ά. Επιπλέον, το site διαθέτει ειδικό προστατευμένο χώρο, στις πληροφορίες του οποίου έχουν πρόσβαση μόνο τα μέλη της HFPA, όπως είπε ο Πρόεδρος της HFPA, κ. Κώστας Τριανταφύλλου.

Κάρτα μέλους και κάρτα προνομίων

Η HFPA, παράλληλα, έχει εκδώσει κάρτα μέλους, καθώς και κάρτα προνομίων, που εξασφαλίζει στους πελάτες των μελών της εκπτώσεις στις υπηρεσίες που προσφέρουν οι συνεργαζόμενες εταιρείες. Σε πρώτη φάση πρόκειται για εταιρείες που έχουν άμεση σχέση με τη δουλειά του financial planner (π.χ. πάροχοι υγείας), υπάρχει, ωστόσο, η σκέψη να προστεθούν στο μέλλον και άλλες εταιρείες.

Ευρωπαϊκή πιστοποίηση

Ειδική αναφορά έγινε από τον κ. Τριανταφύλλου στις πιστοποιήσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφαλιστικών και Χρηματοοικονομικών Πιστοποιήσεων EFICERTπου προσφέρει η HFPA στα μέλη της σε συνεργασία με το ΕΙΑΣ. Ήδη, έχουν ολοκληρωθεί 3 κύκλοι (SQF1, 2 και 3). Μέσα στον Μάρτη ολοκληρώνει το SQF4 η 1η ομάδα, ενώ η 2η θα ξεκινήσει μέσα στην άνοιξη. Μάλιστα, υπάρχει η σκέψη η απονομή των πιστοποιητικών του 4ου κύκλου να γίνει σε ειδική τελετή στο πλαίσιο του Συνεδρίου του EFICERT, που φέτος θα γίνει στη χώρα μας, τον Νοέμβριο, οπότε οι ενδιαφερόμενοι ας σπεύσουν να δηλώσουν συμμετοχή.

Οι πιστοποιήσεις αυτές δίνουν τη δυνατότητα στους Χρηματοασφαλιστικούς συμβούλους να προσφέρουν υπηρεσίες σε οποιαδήποτε χώρα-κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Wellbeing για εμάς και τους πελάτες μας

Στόχος του financial planning, όπως τόνισε ο κ. Τριανταφύλλου, είναι η ευημερία, τόσο των ίδιων των επαγγελματιών όσο και των πελατών τους, γι’ αυτό και στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας, μίλησαν τρεις άνθρωποι που με τη δραστηριότητα και τις γνώσεις που μοιράστηκαν με τους παρευρισκόμενους, συμβάλλουν στο wellbeing –όπως είναι ο καθιερωμένος πλέον αγγλικός όρος.

Η κα Μαρία Τζίτζη, Χημικός, Οινολόγος, Συγγραφέας, μύησε τους συμμετέχοντες στα μυστικά ενός καλού κρασιού, εισάγοντάς τους στις αρχές της οινογνωσίας.

Ο κ. Θωμάς Πουρλίδας, ασφαλιστικός πράκτορας, αθλητής και δρομέας βουνού, μίλησε για την κατάκτηση υψηλών κορυφών. Όταν υπάρχει κίνητρο, συνεχής προσπάθεια και προσήλωση, οι στόχοι μπορούν να επιτευχθούν όσο δύσκολοι κι αν είναι και μπορούν να έχουν θετικό αντίκτυπο στη ζωή των άλλων, είτε πρόκειται, όπως στην περίπτωση του κ. Πουρλίδα, για τους ανθρώπους της Μονάδας Αυτιστικού Ατόμου με Νοητική Αναπηρία «Ελπίδα», τους οποίους στηρίζει με την αγωνιστική του πρωτοβουλία WonderRun, είτε για τους πελάτες-ασφαλισμένους του.

Τέλος, ο Φυσιοθεραπευτής, κ. Γιώργος Κακαβάς, αναφέρθηκε στην εργασιακή εξουθένωση και στην αύξηση του εργασιακού στρες, στα μυοσκελετικά προβλήματα που θα έχουν διπλασιαστεί μέχρι το 2030, στους τραυματισμούς λόγω υπερχρήσης, αλλά και στη σημασία της καθιέρωσης προγραμμάτων ευεξίας στον εργασιακό χώρο.

Η αλλαγή είναι ομαδικό άθλημα

«Η αλλαγή είναι ομαδικό άθλημα», τόνισε ο κ. Τριανταφύλλου, κλείνοντας την εκδήλωση, και κάλεσε τα μέλη της HFPA να συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις της Ένωσης. Μέσα σε αυτές εντάσσεται και η στήλη που θα φιλοξενούμε από αυτό το τεύχος, όπου δίνεται βήμα στους financial planners να μιλήσουν για τον τρόπο δουλειά τους και να μοιραστούν ενδιαφέρουσες ιδέες και προβληματισμούς, που προάγουν τους ίδιους και το επάγγελμά τους.

Leave a Reply