Η ασφάλιση του αυτοκινήτου σήμερα είναι κάτι παραπάνω από μία τυπική διαδικασία και σίγουρα δεν αφορά μόνο στην αναζήτηση του πιο φθηνού ασφαλίστρου!

Η επιλογή μίας αξιόπιστης εταιρίας, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα και τις καλύψεις που πραγματικά ανταποκρίνονται στις ανάγκες του καθενός, είναι αναμφίβολα η βάση για να αισθανθεί ο καθένας μας την ασφάλεια που πρέπει, σε κάθε χιλιόμετρο που διανύει.

Όταν διαμορφώνετε το ασφαλιστήριο του αυτοκινήτου σας, συμπεριλάβετε την ασφάλιση μερικής και ολικής κλοπής. Μόνο έτσι θα καλυφθείτε στην περίπτωση που το όχημά σας κλαπεί, λέει ο ασφαλιστικός σας σύμβουλος.

Εσείς σκέφτεστε:

“ τι μου λέει τώρα;  το αυτοκίνητό μου είναι 20ετίας, η αξία του είναι  ευτελής κι αυτός μου λέει να το ασφαλίσω για κλοπή;”

      Ναι πράγματι λοιπόν εγώ σας λέω να το ασφαλίσετε για κλοπή!!

Θα με ρωτήσετε γιατί.
Θα με κατηγορήσετε ότι θέλω  να σας πάρω μεγαλύτερο ασφάλιστρο.
Θα σκεφτείτε ότι κοιτάω το συμφέρον μου και όχι το δικό σας.

Ακούστε  λοιπόν πως έχουν τα πράγματα:

Πείτε πως έχετε ένα αυτοκίνητο ασφαλισμένο για τα απολύτως βασικά, αστική ευθύνη, αυτογνώμων αφαίρεση, οδική βοήθεια!
Και για κακή σας τύχη αυτό το αυτοκίνητο, 20ετίας, ευτελούς αξίας, το κλέβουν!

Θα μου πείτε σιγά τα λάχανα!  Το ξεφορτώθηκα κιόλας!

Και θα συμφωνούσα,  ίσως, μαζί σας εάν δεν ήξερα.
Κλέβουν λοιπόν το αυτοκίνητό σας και εσείς νομίζετε πως, τέλος!
Ακυρώνετε την ασφάλιση του αυτοκινήτου (και λογικό, γιατί να πληρώνετε για ένα κλεμμένο αυτοκίνητο?) και όλα καλά!
Μετά λοιπόν από 2 μήνες μαθαίνετε ότι το αυτοκίνητό σας  *χτύπησε έναν άνθρωπο ή κάποια αυτοκίνητα* και εσείς φέρεστε ως,  ιδιοκτήτης (τι κι αν έχετε δηλώσει την κλοπή στην αστυνομία) & κατ’ επέκταση υπεύθυνος (τι κι αν έχετε δηλώσει την κλοπή στην αστυνομία)!
Φωνάζετε, αντιδράτε, κοπανιέστε, ότι θέλετε κάντε, ο νόμος, σας θεωρεί υπεύθυνο, και όπως ξέρετε ουδεμία άγνοια νόμου δικαιολογείται.
Έχετε ακυρώσει την ασφάλειά σας, οπότε η κάλυψη της αυτογνώμων αφαίρεσης δεν είναι σε ισχύει, και βρίσκεστε στο έλεος του Θεού.
Πόσα θα πληρώνατε  για να γυρίσετε τον χρόνο πίσω και να προσθέσετε την κάλυψη της κλοπής στο συμβόλαιό σας?

Είναι όμως αργά.

Αναρωτιέστε ίσως γιατί να είστε υπόλογος για το αυτοκίνητο που εκλάπη.
Ακούστε λοιπόν.

Η κάλυψη  κλοπής λειτουργεί ως εξής:

  1. Αποζημιώνει την ασφαλισμένη αξία του αυτοκινήτου, 45 έως 90 ημέρες (ανάλογα με την εταιρεία που έχετε ασφαλιστεί) μετά την κλοπή του.
  2. Όταν έρθει λοιπόν η ώρα της αποζημίωσης, στις 45 ή 90 ημέρες, όπως είπαμε, ως ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου και προκειμένου να εισπράξετε την αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρεία, υπογράφετε μία υπεύθυνη δήλωση ότι, παραχωρείτε  τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα  του κλεμμένου αυτοκινήτου σας στην ασφαλιστική εταιρεία και δεν έχετε καμία άλλη απαίτηση (αλλά ούτε και υποχρέωση!).

Αυτή είναι και η μαγική πρόταση για την οποία αξίζει να ασφαλίσετε  για κλοπή ακόμα και το σαραβαλάκι 20ετίας που οδηγείτε!
Ότι και αν συμβεί η ασφαλιστική εταιρεία φέρει την ευθύνη για την όποια αποζημίωση προκύψει στο μέλλον!

Σας ρωτώ λοιπόν:
Αξίζει για ελάχιστα ευρώ, επιπλέον ασφάλιστρο τον χρόνο,  να πάρετε το ρίσκο μίας μελλοντικής αποζημίωσης που μπορεί να φτάσει το 1.220.000 ευρώ (όριο της αστικής ευθύνης για σωματικές βλάβες) & την οποία θα πρέπει να  πληρώσετε από την τσέπη σας;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *