Κωνσταντίνος Ε. Σπύρου11/11/2020 – 08:30

Ποιος θα μου δώσει 30.000 ευρώ να φτιάξω το μαγαζί και το σπίτι μου όταν μπουν τα νερά μέσα φίλοι Ηρακλειώτες;

Ποιος θα μου δώσει 50.000 ευρώ να αγοράσω σερβίτσια τηλεόραση έπιπλα ψυγεία παράθυρα καλοριφέρ άμα μου τα διαλύσει ο σεισμός φίλοι Σαμιώτες;

Ποιος θα μου δώσει 100.000 ευρώ να πάω τη γυναίκα και το παιδί μου στο νοσοκομείο;

Ποιος θα μου δώσει 1.200.000 ευρώ να πληρώσω τις ζημιές από το τροχαίο που προκάλεσα άθελα μου;

Ποιος θα δώσει 5.000.000 ευρώ για να μην χάσουν 50 οικογένειες το εισόδημα τους  από το εργοστάσιο που πήρε φωτιά; 

Η ιδιωτική ασφαλιστική αγορά! 

Η 11η Νοεμβρίου είναι αφιερωμένη στην ιδιωτική ασφάλιση. 

Χρόνια Πολλά λοιπόν σε όλους όσους εργάζονται στον ασφαλιστικό κλάδο που προσπαθούν παρά τα όχι που συναντούν στο δρόμο τους, ΔΩΡΕΑΝ, να “ανοίξουν” τα μάτια σε όσους ακόμα δεν βλέπουν τα οφέλη της ασφάλισης αλλά και σε όσους δουλεύουν για να υποστηρίξουν αυτή την υπόσχεση!


*Πώς βγήκε η φράση «ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο»

Όταν η Αθήνα ανέλαβε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896, εκκρεμούσε η αναμόρφωση του Παναθηναϊκού Σταδίου. Επειδή πολλά από τα μάρμαρά του είχαν αφαιρεθεί και είχαν χρησιμοποιηθεί ως οικοδομικό υλικό κατά την τουρκοκρατία, η Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων προγραμμάτισε την αναμαρμάρωση του Σταδίου. Τότε τέθηκε η ερώτηση: «ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο;». Ζητήθηκε από τον Γεώργιο Αβέρωφ, έμπορο από την Αίγυπτο, να αναλάβει τα έξοδα, και αυτός δέχτηκε. Η ανακατασκευή ανατέθηκε στον Α. Μεταξά ο οποίος ακολούθησε πιστά το σχέδιο του αρχαίου μνημείου του Ηρώδη. Χρησιμοποιήθηκε λευκό πεντελικό μάρμαρο, στο οποίο το Στάδιο οφείλει και την ονομασία «Καλλιμάρμαρο». (Πηγή: Facebook/Γλωσσικά υποθέματα)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *